سالروز درگذشت حاج سیداحمد خوانساری

11:59 1394/10/30

مرجع عالیقدر حاج سید احمد خوانساری ،امام جمعه فقیه زاهد و الگوی بی نظیر سادگی و اخلاق در 29 دیماه سال1363 نقاب در چهره خاک کشید.

شرحی مختصر از زندگینامه ایشان:

مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید احمد خوانساری، در هجدهم محرم سال 1309 هجری قمری در شهر خوانسار به دنیا آمد. پدرش آیت الله سید یوسف که نسب شریفشان به سی واسطه به حضرت موسی ابن جعفر می رسد و از نوادر اتقیای زمان بودند می رسد.و ی از علمای مشهور آن دیار و امام جمعه خوانسار بود.

ایت الله سید احمد مقداری از ریاضیات و علوم مقدماتی تا پایان سطح را در خوانسار گذراند و در شانزده سالگی برای ادامه تحصیل به شهر اصفهان کوچ کرد و بعد از مدتی کوتاه، در هجده سالگی برای کسب فیض از بزرگان فقه و اصول و رجال، عازم نجف اشرف شد..آنجا نزد مرحوم آخوند خراسانی و آیت اله سید محمد کاظم یزدی و اساتید دیگر شرکت جست و به مدارج عالیه از علوم مختلف همچون فقه، اصول، فلسفه ، ریاضیات رسید و در سال 1335 قمری به ایران بازگشت و با اقامت در اراک در محضر آیت اله حاج شیخ عبدالکریم حائری (موسس حوزه علمیه قم ) استفاده های علمی فراوانی برد.آثار و تألیفاتی که از آیت‏الله العظمی خوانساری به جای مانده است، همگی از کتب ارزشمند حوزه علمیه به‏شمار می‏رود که به برخی از این تألیفات اشاره خواهیم داشت: جامع‏المدارک. عقائدالحقه ،حاشیه بر عروق‏الوثقی. مناسک حج. توضیح‏المسائل. کتاب طهارت. کتاب صلوة و بسیار کتب دیگر.

مرحوم خوانساری از نظر زهد و تقوا الگویی کم نظیر و مبارزه ایشان با هوای نفس،مشهور عام و خاص بود و تا آخر عمر بابرکتش در مسجد سید عزیزاله تهرانی به اقامه نماز جماعت پرداخت.

بعد از فوت ایت الله بروجردی و در اواخر عمر بابرکت ایت الله خوانساری، مرجعیتشان فراگیرتر گردید تا جایی که اداره مالی حوزه‏های علمی ایران و سایر کشورهای همجوار بیشتر بر دوش مبارک ایشان قرار داشت. سرانجام مرحوم آیت الله العظمی سید احمد خوانساری پس از 96 سال عمر بابرکت، در بیست و هفتم ربیع‏الثانی سال 1405 هجری قمری مطابق با بیست و نهم دی سال 1363 شمسی‏‏ از دنیا رفت. در جوار حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.