همایش علمی فرهنگی گویش خوانساری

18:15 1395/2/23

همایش علمی فرهنگی گویش خوانساری صبح امروز در سالن دانشگاه پیام نور مرکز خوانسار با حضور مسئولین و اقشار مختلف از شهروندان برگزار گردید.

این همایش که با هدف حفظ و پاسداشت گویش خوانساری برگزار شد با تقسیم بندی در سه بخش ترکیبی علمی، فرهنگی و هنری اجرا گردید.در ابتدای مراسم حجت الاسلام سجادی رئیس شورای اسلامی شهر خوانسار در خصوص زبان و خرد و گویشها و فرهنگ بومی در آموزه های دینی سخنانی را ایرادنمودند.

در این مراسم سه ساعته جناب دکتر محمود براتی استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به وزین بودن و علمی و فرهنگی بودن این جلسه ، در خصوص عناصر فرهنگ و گویشها، گویش خوانساری و قصه ها و متل های خوانساری سخنرانی علمی و پژوهشی خود را ارائه دادند و متل های خوانساری با استقبال مخاطبان روبه رو گشت..

در این همایش آقای مرتضی اشرفی با بیان شیوا و به گویش خوانساری شمه ای ازسخنان و نصیحت های خود را به جوانان گفتند و در خصوص یافته های خود در صرف افعال به گویش خوانساری صحبت کردند وهمچنین شعر خوانی یکی از غزلهای مرحوم یوسف بخشی را انجام دادند.

در بخش علمی همچنین بهمن بنی هاشمی شاعر و پژوهشگر جوان خوانساری در خصوص گویش خوانساری صحبت نمود و شعری در وصف استاد مرتضی اشرفی قرائت کردند.

در بخش دیگری از این همایش رونمایی از تقویم فرهنگی خوانسار در قطع جیبی نیز انجام شد.

دکلمه خوانی سه تن از نونهالان خوانساری، اجرای موسیقی سنتی توسط گروه ادیب و با تصنیف های خوانساری و پخش کلیپهای گویش خوانساری و پخش گزیده ای ازفیلم مستند گویش خوانساری از دیگر برنامه های این همایش بود.

پخش صداهای رزمندگان و بیسیمچی گردان سجاد در عملیات ها که به گویش خوانساری مکالمه داشتند و آقای بخشی آن مکالمه را در اختیار دبیرخانه همایش قرار داده بودند، وخبر شهادت شهید حسن کرمی و شهید حسین کاظمی داده می شد  نیز در این مراسم موجی از احساس معنوی در همایش حاکم ساخت.

توزیع بسته های فرهنگی که شامل تقویم رومیزی خوانسار،تقویم فرهنگی جیبی، پنجمین شماره گاهنامه شهرداری و برشور گویش خوانساری به میهمانان و مدعوین داده شد..