سالروز رحلت حضرت آیت اله علوی

10:39 1395/9/22

امروز 22 آذرماه سالروز عروج ملکوتی حضرت آیت اله حاج سید مرتضی علوی خوانساری(1391) است. به همین مناسبت زندگینامه  این عالم برجسته منتشر می گردد.

بسم الله الرحمن الرحیم

شعرهای استفاده شده برگرفته از اشعار حضرت آیت الله علوی(مجموعه شعر آوای دل) می باشد.

شاید آنروز که خدا تقدیرش را می نوشت در تشابه اسمش با لقب مولایش علی(ع) حکمتی نهفته بود و شاید آن مظلومیتش بود.نامش مرتضی و شهرتش علوی.درروز27 اردیبهشت ماه سال1326 درخانواده ای اهل علم و کمال و دانش دیده به جهان گشود.

ازهزارو سیصد وبیست و شش هجری زمهر             بهرخوبان درجهان من ساربانی کرده ام

دربهارپنجمین   من وارد مکتب   شدم                   زان زمان تاحال من باغبانی کرده ام

از پسش در هفتمین اندر دبستان بوده ام                 طول دورانش بحق من نکته دانی کرده ام

درکنارش حوزه را پرسه زدم                                 در طریق اجتهادم نردبانی کرده ام

در دبیرستان دریانی بُدم بس محترم                       زورق جبر و ریاضی بادبانی کرده ام

ازشهیدی چون رجایی من شنیدم رمز عشق       دربر استاد خود من غمزه دانی کرده ام

صرف و نحو و منطق و فقه و اصول                 هم رسائل هم کفایه بازخوانی کرده ام

خارج فقه و اصول هم بهره ها داده به من       بهر آن شب تا به صبح من پاسبانی کرده ام

اینک من مدارک یک دوچند                     اجتهاد و در روایت من کاردانی کرده ام

تحصیلات دانشگاهی خود رادر دانشسرای اصفهان در رشته ریاضی به اتمام رساند.سالها در مقاطع مختلف تحصیلی از ابتدایی ،راهنمایی،دبیرستان و دانشگاه تدریس میکردند.سپس به خواسته پدرشان حضرت آیت الله العظمی آقا حسین علوی خوانساری و علاقه خودشان ملبس به لباس روحانیت شدند و دروس حوزه را در خدمت ایشان تلمذ نموده و از ایشان اجازه اجتهاد گرفتند.

دانش دانشسرا اندر ریاضی دیده ام               درزمین تربیت من کارکافی کرده ام

درس دادم در مدارس مفتخر                     زین سبب خود را کنون من جاودانی کرده ام

ابتدایی ،راهنمایی و دبیرستان بُدم                 حوزه و دانشگهی را من سازمانی کرده ام

چون بدی استاد اکمل والدم                       ازحریم فکر او من پاسداری کرده ام

رابطه ایشان با پدرشان رابطه پدرفرزندی نبود،بلکه رابطه ی مراد و مریدی بود،چنانکه تا آخرین لحظات عمر والد معظمشان پروانه وار به دور او میچرخید.

هم پدر بود و مراد و مرشدم                         زین سبب با یاد او من زندگانی کرده ام

آیت اللهی بهین در عصر خود                     بهرخورشید وجودش ماندگاری کرده ام

پس از مرگ پدربه اداره امورحوزه علمیه آیت الله علوی(مدرسه مریم بیگم صفوی)پرداختند. توجه به دو سفارش مهم رسول خدا یعنی قرآن کریم و اهل بیت(علیهم السلام)به عنوان دوامانتی که پیامبر خدا در میان مسلمانان قرار داده از ویژگی های بارز این عالم بزرگوار بود.برگزاری روضه هفتگی درحوزه که از زمان پدرشان کلیدخورده بودهیچگاه حتی در اعیاد و مناسبت های مختلف تعطیل نمی شد. ایشان نه فقط مانند پدری مهربان در پرورش طلاب و تهذیب نفس آنان می کوشید بلکه عالمی عارف،مردمی و متواضع بود.ذکرهای شبانه در مسجد آمیر عظیم ، ارتباط نزدیک با اقشار مختلف اجتماع از عموم مردم گرفته تا مسئولین و میهمانان کشوری و بین المللی ، نطق های فصیح و بلیغ وی در منبر وعظ و درکلاس با موضوع روز و گوشزدنکته های اخلاقی و تربیتی از خصوصیات کم نظیر این عالم فرزانه در خوانسار بود.

پروریدم مدتی در حوزه ام طلاب عشق             زین جهت من شهر خود را آسمانی کرده ام

جمعه ها با روضه های پرثمر در مدرسه             جلوه های کربلا را من شبانی کرده ام.

هم ببخشد باب و هم من اساتید خودم               لطف حق را بارها بازخوانی کرده ام

و سرانجام در سحرگاه روز چهارشنبه22/9/91مصادف با27 محرم الحرام1434 قمری پس از طی65 بهاراز عمر پرخیر و برکتش درتدریس و تلاش همه جانبه برای جاری بودن اسلام و اخلاق در همه جا ،بر اثر سانحه دار فانی را وداع گفت.زمانی که ذکر لبانش زیارت عاشورا و دعای عهد بود.و با رفتنش غروبی سرد و غمگین در خوانسار جاری ساخت. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

روحشان شاد یک مذهبی به تمام معنا ازنظر زهد تقوا پر

من ارادت خاص به ایشان داشتم پیرومرشدمن بود زیباکلام خوش صحبت خوش برخورد درجوانان راخوب می دانست
روحشان شاد یک مذهبی به تمام معنا ازنظر زهد تقوا پر
مجتبی غریبی