معرفی جاذبه های شهر خوانسار

21:15 1396/1/2

لاله های واژگون،میراث گرانبهای طبیعت منطقه

دامنه‌ های گلستان کوه خوانسار صاحب یکی از دشت‌های زیبا و منحصر بفرد پوشیده از لاله‌ های واژگون است.

این منطقه طبیعی حدود ده کیلومتر مربع وسعت دارد و در فصل بهار مملو از گلهای طبیعی به ویژه لاله سرخگون است که به رنگ سرخ مایل به بنفش بوده و از روز چهلم تا شستم بعد از عید شکفته می‌شوند و در موقع وزش باد سیر و روشن می‌شوند.
طبیعت بکر و وجود چشمه‌ های پر آب، این دشت زیبا را به نقطه ای بی نظیر در استان اصفهان بدل کرده است.
همین که بهار از راه می رسد و بارقه های خورشید جان می گیرند، تن‌پوش یخ زده و سرد گلستانکوه نیز شروع به ذوب شدن می کند تا لباس بهاری خود را بپوشد. لاله های واژگون سر از خاک سرد بیرون می آورند تا راه آسمان را در پیش بگیرند و سرشان را به زیر بیاندازند

لاله ی واژگون نام یکی از گلهای کمیاب است که از اوایل بهار و بین ۴۰ تا ۶۰ روز بعد از فرا رسیدن سال نو، شروع به رویش می کند و به رنگ سرخ مایل به بنفش می باشد. با وزش باد این رنگ این گلها به سیر و روشن تغییر می کند تا چشم ها را خیره نماید.

این گیاه به دلیل سر افکنده ی خود به گل سر به زیر محجوب ایرانی نیز شهرت دارد و یکی از نمونه های منحصر به فرد طبیعی در ایران می باشد. نامش را گل اشک و اشک مریم هم گذاشته اند چرا که مقداری شبنم در بین این گل‌ها جمع می شود و مانند اشک از گل به پایین می‌چکد.

این گل سر به زیر خواص دارویی زیادی را در پیاز خود جای داده است. پیاز این گیاه داروی موثری برای دردهای رماتیسمی و دردهای مفصلی و پاک کننده دستگاه کبدی به شمار می رود اما جزء داروهای سمی نیز هست و مصرف آن باید زیر نظر پزشک باشد.

این گیاه با وجود همه ی زیبایی ها، عمر کوتاهی دارد و تنها از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد مهمان ایران می شود. افسانه ای اساطیری نیز از این گل سخن به میان می آورد و آن را شاهد زمانی می داند که گلوی سیاوش با تیغ تیز گرسیوز آشنا می شد.

زیبایی سحر انگیز این گل سبب شد تا در سال ۱۵۷۶ میلادی به وسیله جهانگردان اروپایی از ایران به اتریش برده شو د و به صورت باغی و گلخانه ای پرورش یابد. در آن زمان در پارک های مرکزی شهر وین، این گل با عنوان پدیده خجالتی و یا سر به زیر طبیعت به معرض تماشای عموم گذاشته شد. با وجود آنکه اروپایی ها از زیبایی های این گل به صورت گلخانه ای بهره می برند، در فلات ایران هنوز هم به طور طبیعی رشد و نمو می‌کند و زیبایی های خلقت را به تصویر می کشد.
منبع عکس: khansarpix@