ولادت امام سجاد(ع) مبارک باد

10:34 1396/2/12

امام سجاد(ع):
حق کسی که به تو بدی کند اینست که بر او ببخشی. و اگر دانستی که بخشیدن او بد است، داد خود را از او بگیری. خدای -تبارک و تعالی- گوید بر کسی که بدو ستم رسیده باشد و دادخواهی کند گناهی نیست.

چند روایت از امام سجاد(ع):

خشنودى از پیشامدهاى ناخوشایند، بلند‌ترین درجه یقین است.

هر که کرامت و بزرگوارى نفس داشته باشد، دنیا را پَست انگارد.

پرارزش‌ترین مردم کسى است که دنیا را مایه ارزش خود نداند.

از دروغ کوچک و بزرگ در هر جدّى و شوخی بپرهیزید، زیرا چون کسى دروغ کوچک گفت بر دروغ بزرگ نیز جرأت پیدا مى کند.

تمام خیر آن است که انسان خود را نگه دارد.

مبادا با دروغگو همنشین شوى که او چون سراب است، دور را به تو نزدیک کند و نزدیک را به تو دور نماید.

مبادا با فاسق و بدکار همنشین شوى که تو را به یک لقمه و یا کمتر بفروشد.

مبادا همنشین بخیل شوى که او در نهایتِ نیازت بدو، تو را واگذارد.

مبادا با احمق رفیق شوى که چون خواهد سودت رساند، زیانت می‌زند.

مبادا با آنکه از خویشان خود مى برد، مصاحبت کنى که من او را در قرآن ملعون یافتم.

معرفت و کمال دیانت مسلمان، ترکِ کلام بى فایده و کم جدل کردن، و حلم و صبر و خوشخویى اوست.

اى فرزند آدم! به راستى که تو پیوسته رو به خیرى، تا خودت را پند دهى و حساب خودت را برسى و ترس از خدا را روپوش و پرهیز را زیرپوش خود سازى.

اى فرزند آدم! تو خواهى مرد و برانگیخته خواهى شد و در حضور خداوند عزّ و جَلّ قرار خواهى گرفت، پس براى او جوابى را آماده کن.

مؤمن از دعایش سه نتیجه مى گیرد:

۱ـ یا برایش ذخیره گردد،

۲ـ یا در دنیا برآورده شود،

۳ـ یا بلایى را که خواست به او برسد، از او بگرداند.

به راستى که خداوند، گداى بخیلى را که سوگند مى خورد دشمن دارد.

سه چیز سبب نجات مؤمن است:

۱ـ بازداشتن زبان از غیبت مردم،

۲ـ مشغول کردن خودش به آنچه که براى آخرت و دنیایش سود دهد،

۳ـ و گریستن طولانى بر گناهش.

هر که مشتاق بهشت است به حسنات شتابد و از شهوات دورى گزیند، هر که از دوزخ ترسد براى توبه از گناهانش به درگاه خدا پیشى گیرد و از حرام‌ها برگردد.

نگاه مهرآمیز مؤمن به چهره برادر مؤمنش و محبّت به او عبادت است.

چیزى نزد خدا، پس از معرفت او، محبوب‌تر از پارسایى شکم و شهوت نیست، و چیزى نزد خدا محبوب‌تر از درخواست کردن از او نیست.