11:20 1396/6/28

اعضای محترم هیئت امنای هیئت ها ،حسینیه ها،مساجد شهرستان خوانسار

مدیریت محترم کانال حسینیه ها ، مساجد و تکایای و هیئت های شهرستان خوانسار

ضمن عرض سلام و تسلیت پیشاپیش به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری و عزاداری سرور و سالار شهیدان، واحد آموزش و پیشگیری آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خوانسار به نمایندگی از اداره کل محترم مدیریت بحران استانداری اصفهان نکات ایمنی لازم به منظور پیشگیری از بروز هر گونه خطر احتمالی به شرح زیر تقدیم می نماید خواهشمند است ضمن رعایت به هر نحو مقتضی اطلاع رسانی نمایید.

1)      استقرار بناهای تجمعی در همه موارد باید به نحوی باشد که درهای اصلی ورود و خروج آنها دست کم به یک راه همگانی بطور مستقیم باز شود.

2)      برای محل تجمع عزاداران حتماً باید معبر خروج اضطراری علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شود.

3)      برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتماً باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود.

4)      راههای خروج باید دارای ظرفیت کافی برای تخلیه همزمان کلیه متصرفان باشد.

5)      در فضاهای تجمعی پر تراکم مانند زیارتگاهها،مساجد، حسینیه ها، نمازخانه ها به ازای پنجاه تا سیصد نفر دو خروج دور از هم، از سیصد و یک تا هزار نفر خروجی و بیشتر از هزار نفر چهار خروجی پیش بینی شود.

6)      رعایت فاصله مناسب سیم، اتصالات و ادوات برقی از مواد و مصالح قابل اشتعال( پرده، فرش، تابلوو …) الزامی است.

7)      هر فیوز برق باید استاندارد بوده و از استفاده از فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد جداً خودداری شود و اخذ انشعابات متعدد از یک پریز برق ممنوع می باشد.

8)      استفاده از لامپ های برق ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ ممنوع می باشد.

9)      قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.

10)   از بخاری های کارگاهی، بدون دودکش، هیزم سوز، شعله عریان و بدون حفاظ و امثالهم در داخل تکایا استفاده نشود.

11)   در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگهای فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود.

12)   عبور دادن دودکش بخاری ها از سقف که از برزنت یا مصالح قابل اشتغال می باشد جداً جلوگیری شود.

13)   رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتغال( پشتی، فرش، پرچم و …) الزامی است.

14)   در قسمت طبخ حتماً باید معابر خروج سریع تدارک دیده شود.

15)   در کلیه قسمت هابه ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسول های آتش نشانی سیار موجود باشد و کارکنان، با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند.

16)   از ورود کودکان به قسمت طبخ غذا جلوگیری شود.

17)   در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.

18)   در صورتیکه از هیزم برای پخت و پز استفاده می شد، حتماً باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزی های احتمالی پیش بینی شود.

19)   از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداری شود.

20)   کوره بخاریها و دستگاههای گرما ساز را قبل از استفاده حتماً نظافت کنید.

21)   در صورت استفاده از بخاری های گازی و پس از نصب بخاری و اطمینان از عملکرد صحیح آنها مراقب باشید که شیر فلکه گاز مخصوص دستگاه بچه ها و آسیب های فیزیکی قرار نگیرد.

22)   قبل از بهره برداری از دستگاه حرارت زا مانند: بخاریها، سیستم حرارت مرکزی و امثالهم دودکش را نظافت و از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل نمایید.

23)   دودکش ها در ناحیه منتهی به فضای باز باید مجهز به کلاهک باشند تا از افتادن اجسام داخل دودکش و همچنین کوران هوا در زمان وزش تند بادها مصون باشند.

24)   دودکش نبایستی در مجاورت پرده و مواد قابل اشتعال قرار گیرد و از محل کاملاً امن با ساختار غیرقابل اشتعال عبور داده شود.

25)   قبل از برگزاری مراسم، شبکه برق، لوازم الکتریکی و وسایل گرمازا مورد بازرسی متخصصین صلاحیت دار قرار گیرد.

26)   از دود کردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از زغال و منقل در داخل هیئت و تکایا بپرهیزید.

27)   از استعمال دخانیات در داخل تکایا جلوگیری شود.

28)   حریم چادرهای تکایا باید جهت جلوگیری از تردد افراد غیر مسئول و یا احتمال انتقال آتش سوزی از بیرون کنترل شود.

29)   نصب سیستم اعلام حریق اتوماتیک در مساجد و حسینیه ها که به صورت دائمی می باشد الزامی است.

30)   کلیه مدیران، مسئولین و خدمه مساجد و حسینیه با مراجعه به ایستگاه آتش نشانی ، مسائل ایمنی و نحوه مقابله با حریق ها و حوادث را آموزش ببینند.

در صورت بروز آتش سوزی در اینگونه اماکن مقدس توصیه می شود خونسردی خود را حفظ کرده و در وهله اول نسبت به خاموش نمودن حریق در صورت وسعت کم، با بستن شیر بخاری و یا گازی و با استفاده از خاموش کننده اقدام و همزمان نسبت به مطلع ساختن واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی که به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمت به شما شهروندان گرامی می باشد از طریق سامانه تلفنی 125 اقدام نموده و آدرس و مشخصات کامل به آنان اطلاع دهید.